Noví tvůrci – díl 66: karbonové šperky, apiterapie a dřevěné vaření

K&Z DESIGN (profil)
Šperky

Hledáte kouzlo šperků? Tajemnou magii, která se ukrývá v každém poctivě udělaném kousku? Takové čáry, které donutí každého na chvíli zatajit dech, když Vás vidí? Pak byste se měli svěřit do rukou zkušených šperkových čarodějů, vystupujících pod značkou K&Z design. Umí dohlédnout za závoj tajemství a najít pro Vás ten pravý šperk. Důraz na kvalitu a precizní zpracování je u nich vždy na prvním místě. Tvůrci si totiž zakládají na prověřených dodavatelích, z velké části lokální výroby. To vše se ale snoubí s využitím netradičních materiálů a potřebnou šikovností. Tak mohou vzniknout třeba šperky čistě z oceli, náramky z perel, ale také originální výrobky s částmi karbonu.




The Other living design (profil)
Domov & Zahrada, Sport & Hobby, Umění

Pořád nejste se svým domovem spokojení? Hledáte ten správný, kdesi daleko ukrytý, nápad? Možná, že ta stále Vám unikající myšlenka, se ukrývá v nabídce tvůrkyně Kláry Wallové, která u nás vystupuje pod profilem The Other Living Design. Zdánlivě obyčejné, háčkované doplňky umí zútulnit a proměnit interiér. A jde třeba o úložné boxy, puffy, prostírání, deky, obaly a mnoho dalšího. Výrobky autorky se také hodí jako šuplík do poličky KALLAX od Ikea. Záleží tedy jen na Vás, kde zrovna tyto elegantní háčkované doplňky využijete.




Dřevořezba Černý dvůr (profil)
Domov & Zahrada, Poskytování služeb, Šperky, Umění, Zábava a hry

Dřevo patří do lidské kuchyně od dávných dob. Jenže by nemělo mít podobu pouze několika vařeček, obraceček a prkének na krájení. Dřevo Vám může posloužit i v řadě dalších úkonů, které na Vás v tom každodenním motání kolem plotny mohou čekat. To chtějí svojí nabídkou ručně vyřezávaných výrobků dokázat tvůrci z Dřevořezby Černý dvůr. U misek či talířů ale jejich příběh zdaleka nekončí, protože na výběr Vám dají ze široké nabídky dekorací nebo hraček. Všechny produkty svůj život začínají u kusu dřeva na Křivoklátsku. Zrodily se s pomocí tradičního řemesla, a právě proto jsou sice jako jednotlivé produkty jako dvojčata, ale vždy vypadají o špetku jinak. Kresba dřeva pomáhá, aby každý kus byl svůj, ať už jde o věšák, káču nebo přívěsek.




AnnKas (profil)
Jídlo & Pití, Poskytování služeb, Zvířata

Víte, jakým nápojem dříve válečníci zapíjeli svá vítězství na bitevních polích? Medovinou! Lahodným mokem, jehož recept se naštěstí neztratil v dějinách, ale dochoval se. A nyní si můžete medovinu pořídit i Vy a to od tvůrců AnnKas. Pokud ale netoužíte po výsledku přírodního kvašení z květového, včelího medu, můžete si pořídit na místě i ostatní včelí produkty, tedy med nebo svíčky ze včelího vosku. Pokud byste však hledali nějaké aktivnější vyžití, lze pro změnu navštívit autory na některém z jejich workshopů nebo se nechat hýčkat v rámci apiterapie, která využívá včelí jed s protizánětlivým, analgetickým a protisvědivým účinkem.




Alma – šperky a jiné drobnosti (profil)
Šperky

Kdesi na pozadí šumí moře. Na pláži leží několik předmětů, které byly vyplaveny. Je tu krásně obroušený kámen, barevná mušle a malá zkamenělá rybička. Berete je to ruky, hrajete si s nimi, ale když se z toho snu probudíte, zjistíte, že jsou stále s Vámi. Pěkně na ruce, pečlivě utažené gumičkou. Právě z takových snů totiž bere inspiraci tvůrkyně Alma, která vyrábí nejrůznější šperky z minerálů a kamínků. Základem všeho jsou náramky, ale pro procházky při západu slunce na pobřeží (ale třeba i jinde), oceníte určitě i náhrdelník z průhledných kamínků. Nechte se překvapit, co vlny vyplaví zrovna pro Vás.