Noví tvůrci – díl 59: nejvzácnější pralinky, karty pro lásku a šišatá tajemství

Chocoterry pralinky a čokolády (profil)
Jídlo & Pití

Kakaový prášek se vznese do vzduchu, vytvoří mračno a z něj se jako zázrakem objeví krabička plná lahodných pralinek. Taková kouzla praktikují v rodinné firmě Chocoterry, kde kombinují výběrovou italskou čokoládu s chutí přírody. Základem jsou ale především kakaové boby z Venezuely, které umožňují vznik výsledných lahodných boxů. U jejich výrobků jde o čistou, sladkou harmonii, bez jakýchkoliv umělých dochucovadel nebo triků. Poctivá výroba je přesně to, co si naše chuťové pohárky zaslouží.




CreaTina (profil)
Móda, Poskytování služeb, Umění

Štítek je něco, co nám pomůže udržet pořádek a systém i v okamžicích, kdy si začínáme zoufat. Jednoduchý malý kousek dokáže vnést přehled i do míst, kde nikdy předtím nebyl. A to je moment, kdy přichází ke slovu tvůrkyně CreaTina, která se specializuje na nejrůznější jmenovky a štítky. Nebojí se různých materiálů a libovolných určení, ať už chcete jen rozdávat dárky pod vánočním stromečkem nebo chcete označit obojek svého domácího mazlíčka. Nic není nemožné. A pokud byste k tomu nápisu nebo obrázku chtěli i příslušenství, pak autorka umí nabídnout i celé diáře, které si lze nějakou visačkou ozdobit.




Vztahosféra (profil)
Poskytování služeb

Vztahy jsou jakási magická rovnice, jejíž vyváženost je třeba udržovat spoustou vzácných přísad. A nejsou to jen křídla netopýrů a šupiny hlubinných ryb, protože nikdo nechce pít lahvičky s podivně vonícími lektvary. Ty nahradil jednoduchý balíček karet, který je takovým magickým nápojem lásky. Jeho autory jsou tvůrci vystupující pod značkou Vztahosféra a nabízí svoje nápadité úkoly a otázky nejen ve fyzické podobě, v dárkovém boxu, ale také v digitální verzi ke stažení. Stačí, když si na sebe dvojice udělá několik minut, a může zažít trochu více spojení, oživit si svůj vztah a naučit se táhnout za jeden provaz.




Prajzulka (profil)
Domov & Zahrada, Umění

Když snese slepička vejce, víte, odkud se vezme? Mají je ukryté v bříšku, ale normálně jsou tak dobře schované, že je nemáme šanci vidět. Trochu jinak to je u slepiček od tvůrkyně Prajzulka, které jsou celé z černého žíhaného drátu a díky tomu můžeme zcela jasně vidět, že šišatá tajemství jsou bezpečně uložená na slaměném podkladě. Z drátu lze ale vytvořit mnohem více, než jen velikonoční dekorace. Autorka své anděle, košíky či lapače snů zdobí korálky, dřevem a někdy i keramikou. A když zrovna dráty dojdou, zůstane aspoň čas na trochu šití. Tak mohou vzniknout i panenky nebo kabelky, tentokrát bez jakéhokoliv zásahu byť jediného drátku.




zdeenik design (profil)
Móda

Představte si, že si v šeru vybíráte doma v šatně oblečení podle vzoru, který lze v přítmí rozeznat. Neomylně sáhnete na ramínko pro oblíbené šaty, ale pak dostanete chuť na změnu. Vezmete si tedy jinou kabelku než obvykle. Teprve na zastávce při čekání na autobus si ale všimnete, že je to batoh. Pokud to je ale výrobek od Zdeenik Design, tak to vůbec nevadí, protože i její batoh si můžete bez obav vzít do ruky. Má totiž elegantní design a přes jeho horní hranu je přehozená elegantní přezka. A ačkoliv taková situace v reálu moc nemůže nastat, určitě si z nabídky této autorky vyberete velmi zajímavé výrobky na záda i přes rameno z kočárkoviny.