Noví tvůrci – díl 58: kolečka pro radost, teploučké ponožky a detailní šperky

Peli_dekor (profil)
Dětské zboží, Poskytování služeb

Každý máme nějaké ty milníky, kterými v životě procházíme. Jsou to krůčky, které nám připadají později samozřejmé, ale v době, kdy jsme je dokázali poprvé, to byl ohromný úspěch. A většinou s námi u těchto chvil byl někdo, kdo je mohl prožít také, a chtěl by si je zapamatovat. A právě tvůrkyně Peli_dekor vytváří milníkové destičky, které každý takový okamžik správně dotvoří. Ale není to zdaleka vše, co autorky nabízí. Jejich šikovné ruce umí vyrobit spoustu dekorací, třeba krásné dětské metry nebo uvítací cedulky. Většina výrobků je ze dřeva, vyráběná opalováním, ale jindy se zase vrhnou do malování.




Benet v.o.s. (profil)
Móda

Zdá se být takovým obyčejným a nenápadným členem šatníku. Kusem, kterého si nikdo moc nevšimne. Jenže když si je na sebe každý den ráno vezmeme, mají před sebou mnohem těžší práci, než ostatní kusy oblečení. Ponožky musí vydržet velkou zátěž chůze, protože každý náš krok na ně klade velké nároky. A teprve dobrý pocit z nich zaručuje naše pohodlí. To všechno moc dobře ví v rodinné firmě Benet, kde se právě na výrobu ponožek specializují. Jejich nabídku tvoří nejen dnes oblíbené sportovní či funkční ponožky, ale třeba i speciální outdoorové nebo dokonce společenské ponožky. Svoji výbavu si tu najdou i lyžaři v podobě silných termo ponožek a podkolenek. S tradicí výroby od roku 1990 můžete být v klidu, že oblékáte opravdu kvalitu.




Marc-H (profil)
Šperky, Umění

Když se řekne polymerové šperky, představíte si rozmáchlý až pohádkově animovaný vzhled. Jenže tvůrkyně Marc-H vyrábí spony, náušnice a brože, které jsou tak detailní, jako by je vytvářela s pomocí lupy a pinzety. Nádherně prokreslené detaily, promyšlené vzory a zářivé barvy. Při tom se vlastně materiál tváří jen jako obyčejná modelína, ze které vyrobíte tak maximálně chobotnice z II. patra. Ale výsledkem jsou nádherné plastické šperky, plné drobných vlnek. U autorky si můžete pořídit i drobné náušnice s měňavými barvami, extravagantní ozdoby uší nebo si vyberete sponu do vlasů, která prozáří Váš účes.




Veselé výrobky (profil)
Domov & Zahrada

Když na obloze zazáří betlémská hvězda, a všude hrají koledy, nesmí pod vánočním stromečkem chybět kolébka a v ní kolébce malá postavička Ježíška. Kolem něj jsou shromáždění všichni návštěvníci a spousta zvířátek. Že ještě svůj betlém nemáte? Pak můžete včas před dalšími Vánoci využít nabídky tvůrců Veselé výrobky, jejichž stěžejním produktem jsou právě dřevěné betlémy. Krásné domečky, které lze osídlit spoustou postav, a které umí efektním způsobem navodit tu správnou sváteční atmosféru. Zdi domečku jsou potřené sádrou, aby působily opravdu starodávně, přesně jak by to mělo být.




DAKI kabelky (profil)
Móda

Představte si, že se procházíte po nábřeží, plná elegance, a vtom se z nebe spustí liják. První myšlenka je samozřejmě na to, jak se dostat někam do sucha. Deštník jste nechala doma, protože v předpovědi o žádné průtrži mračen nepadlo ani slovo. Jak si neponičit krásný účes a ještě zachovat eleganci? Pokud v tu chvíli budete mít přes rameno přehozenou kabelku od tvůrkyně DAKI kabelky, máte vyhráno. Nejenže Vám její obsah nezmokne, ale ještě si ji můžete podržet nad hlavou, aniž byste se musela bát o její osud. Je totiž sice vyrobena z papíru, ale po ručním ušití autorka celý povrch polepí fólií. Výsledkem jsou pevné a kvalitní výrobky, které Vám přispějí nejen pohodlím a elegancí složených tvarů, ale mohou také pomoci v nouzi.