Noví tvůrci – díl 56: srdce ze dřeva, intuitivní mandaly a dobroty z kotlíku

Nosím dřevo (profil)
Šperky

Dřevo umí zahřát na spoustu způsobů. Ten nejjednodušší se nabízí sám, ale dnes nebudeme přikládat žádná polínka do kotle ani do ohniště. Místo toho se pěkně přesuneme k teplíčku, poskytovanému dotykem a pocitem, že vlastníme něco výjimečného. Tvůrce Ondra, vystupující pod značkou Nosím dřevo, Vás totiž zahřát dokáže. Už jste někdy nosili šperk, který se tváří jako kaštan, ale ve skutečnosti to je pravé, nefalšované dřevo? Nechte se překvapit šperky, které na první pohled umí vypadat třeba i jako minerál, ale stále se jedná o nádherné leštěné okrasy na krk nebo do ucha. Autor ale kromě toho umí ze dřeva vyrobit i předměty, které kromě svého vzhledu nabízí nějakou další funkci, třeba hřebínek nebo neskutečnou sponu do vlasů.




Náhlík a Náhlík (profil)
Jídlo & Pití

Kotlík visí pečlivě zavěšený nad ohništěm a zdá se, že poblíž není nikdo, kdo by ho hlídal. Pokročím jednou tlapkou a druhou. Ta vůně je omamná. Už jsem téměř na dosah, když odkudsi zazní výkřik. Rychle se stáhnu do stínu. Hladový vlk nebyl jediným, koho přilákaly lahodné vůně. I naše nosy budou vábeny dobrotami, které ve svých kotlících vaří Náhlík a Náhlík. Pak už zbývá jen všechno slít do skleniček a rozeslat natěšeným zákazníkům. Právě lahůdky ve skle, ať už jde o polévky, paštiky nebo hotovky, si najdou spoustu spokojených strávníků.




George & Jacob (profil)
Dětské zboží, Domov & Zahrada, Móda, Zábava a hry

Vznáší se těsně pod hladinou. Hebká jako peřinka, nadnáší každého, kdo ji najde. Na první pohled není vůbec jednoduché objevit její modré tělo, ale pak už se stačí jen pohodlně uvelebit a užít si objetí jejích velkých ploutví. Právě takové pohodlí nabízí velryba od tvůrců George & Jacob, kteří do každého svého kousku vkládají kousek sebe. Vyrábí vše potřebné pro ty nejmenší, ze špičkových materiálů od českých dodavatelů, se všemi potřebnými certifikáty. Spací vak ve tvaru velryby není jediný, společnost mu dělá třeba textilní krokodýl nebo muchláček s řadou interaktivních prvků na všech čtyřech packách.




Mandaly do Slávky (profil)
Umění

Jsou jako Slunce, které nikdy nezapadá. Visí na zdi a vysílají spoustu neviditelné, životadárné energie směrem k Vám. Přesně takové jsou Mandy od Slávky, jak můžete najít v nabídce české tvůrkyně. Symetrické obrazy kreslí intuitivně a nevyužívá k tom pouze malbu akrylem na plátno, ale i další techniky. Protože je každá mandala jiná, přináší s sebou její tvorba i spoustu poznání. A její objevování pro zákazníky nabízí přesně totéž, pokud se nebudete bát proniknout do světa jejích zamotaných čar.




RR dílna (profil)
Domov & Zahrada, Umění

RR. Co se Vám při této zkratce vybaví? Nám Rychlá rota. A právě jedna taková šikovná parta kolem Chipa a Dalea stojí za firmou RR Dílna, která sídlí v Beskydech. A jejich šikovné ruce umí vyrobit spoustu zajímavých dekorací ze dřeva, ale také zahradní houpačky nebo ručně vyráběné dřevěné tácy. Na začátku cesty každého prkna je stará pila po dědovi, která všechno precizně nařeže. Pak už je vše o pečlivé ruční práci, broušení a lakování, aby výsledek byl vždy jedinečný. V nabídce najdete třeba hrazdičku pro miminko, mechový či květinový obraz nebo nádherný masivní pastelkovník.