Noví tvůrci – díl 47: listy v kovu, dorty z květin a explodující boxy

Nature In Drop (profil)
Šperky

Příroda je mocná čarodějka a umí vytvořit obrovskou spoustu inspirace, ze které lze neustále čerpat nové kreativní nápady. Tvůrkyně Nature in Drop se rozhodla, že spojí dvě zdánlivě nekombinovatelné oblasti – barvy dané matkou přírodou a vědu. Výsledkem jsou neskutečné šperky, které si berou z věcí rostoucích, nejen svůj tvar, ale také fyzickou podstatu. Ty jsou ale zakonzervované tváří v tvář věkům s pomocí technologie galvanoplastiky a galvanostegie, které listy i květy dokáží uchovat v kovu. Výsledné šperky pak berou dech a pohled na ně vzbuzuje obdiv. A nehovoříme pouze o náušnicích, ale z listu můžete mít třeba i náramek. Pokud máte rádi nějaký strom nebo květinu, pak tohle je nejlepší způsob, jak tuto lásku dát najevo.




Holka modrooká – rostlinná strava (profil)
Jídlo & Pití

Většina kuchařek a kuchařů se neobejdou ve své kuchyni bez živočišných produktů. Nemusí to být jen maso, ale třeba i vejce nebo smetana. Ale jde to i jinak, jak dokazuje tvůrkyně Holka modrooká – rostlinná strava. Umí totiž vyrobit dorty, které jsou zcela k nerozeznání od těch opravdových, ale při jejich tvorbě nepoužije žádné ze zmiňovaných surovin. Nabízí dorty a zákusky pro vegany. Suroviny jsou poctivě domácí, takže mezi nimi najdete třeba rostlinné mléko, tvaroh nebo třeba i rostlinnou marmeládu. Výsledným výrobkům neodolá nikdo. Jsou zdobené spoustou čerstvého ovoce. V případě zájmu Vám autorka nabídne třeba i kurz vaření nebo zajistí kompletní veganský catering.




MisaJU (profil)
Móda

Tašky na nákup jsou stále ve větší oblibě. Igelitky jsou nevzhledné a především mají nezanedbatelnou ekologickou stopu. Proto tvůrkyně MisaJU nabízí zajímavý výběr tašek, které si svými rozměry se svojí plastovou konkurencí nezadají. Navíc Vám nabídne komfort, který dosud neznáte, protože nedílnou součástí jsou i kapsičky na zip, do nichž můžete v klidu uložit klíče nebo peněženku. Autorčiny výrobky jsou nepromokavé, protože je šije z kočárkoviny, což je nepromokavý šusťákový materiál. Při tom se tašky od sebe odlišují zdobnými vzory. Uvnitř je vyplněn prostor bavlněným plátnem.




A-umění (profil)
Domov & Zahrada, Šperky, Umění

Když se řekne výbuch, čekáte asi něco ničivého. Jenže v podání tvůrkyně A-umění jsou takové kreativní výbuchy něčím, z čeho musí mít radost každý obdarovaný. Mluvíme o explodujících boxech. Jedná se o papírová přáníčka, která na první pohled mají kompaktní rozměry, ale jejich rozbalováním získáte spousty vrstev, odhalíte nespočet tajemství a zákoutí. Každý přehyb, každé místo může být schovkou pro další překvapení. Autorka jej ale dodává prázdný a dozdobení je až na zákazníkovi, který jej vyplní fotografiemi nebo citáty a tím vytvoří nádherný unikátní dárek. Když tvůrkyně nepřekládá papír, tvoří krásné šperky z Fima. A jeden takový třeba při objednávce necháte v exploding boxu ukrytý pro obdarovaného.




Drátule (profil)
Domov & Zahrada, Šperky, Umění

Mysleli jste si, že elegantní věšák na klíče nebo stylová šperkovnice mohou vzniknout pouze ze dřeva? Pak Vás tvůrkyně, vystupující pod značkou Drátule, vyvede z omylu. Všechny své výrobky kroutí z černého, žíhaného drátu české výroby, který pak zdobí dřevem nebo skleněnými lístečky. Oceníte ale určitě třeba i drátované misky, ve kterých ovoce krásně dýchá nebo zápichy pro dekorace všech možných ročních období. Překvapí dokonce i polička třeba se siluetou městečka. Každý z výrobků je originál, protože se jedná o pečlivou ruční výrobu.