Noví tvůrci – díl 46: voskové fantazie, quiltování a pyžamožrouti

Petula Batik (profil)
Móda

Je na čase dát si jeden malý tanec. Ne ale v tom slova smyslu, který si představujete. Tentokrát budou místo lidí na parketu tancovat voskové fantazie po textilu. Na trička, ale i na šaty přenáší batikováním své vize tvůrkyně Petula Batik. Na první pohled je vidět láska autorky k živným barvám, jako jsou oranžová, červená nebo fialová, které na jejích dílech převládají. Výsledkem jsou pak trička s portréty zvířat, ale třeba i se siluetou indiána nebo mateřskými motivy. Co ale jen tak nikde nenajdete, jsou také batikované tepláky nebo šály, jejichž celobarevnost je opravdu jedinečná.




Habre (profil)
Dětské zboží, Domov & Zahrada, Móda, Umění

Kabelky, jaké nikdo jiný nemá. Přesně tímto sloganem se uvádí tvůrkyně Habre. Proč by měly být její výrobky jedinečné? Nejde totiž pouze o střih a šití. Jednotlivé produkty jsou totiž zdobené několika zcela odlišnými technikami. První opravdu zajímavou variantou je quiltování. Jedná se o metodu náročnou na přesnost, protože jehla šicího stroje do materiálu dělá prohlubně. Pohybuje se ručně materiálem a tím vzniká unikátní a zajímavý plastický vzor. Mezi druhy dekorování zaujme také airbrush, tedy malování s pomocí vzduchové pistole, stříkající jemný proud barvy. Stejně jako ta předchozí, i tento způsob výroby je velmi náročný na přesnost a pevnou ruku. U obou jsou následky jednoho omylu nevratné.




Artepussy tvořeníčko (profil)
Dětské zboží, Domov & Zahrada, Móda

Když na látce kvetou kytičky, je docela dobře možné, že u toho je i jehla tvůrkyně Artepussy tvořeníčko. Její aktuální nabídka je totiž celá porostlá lučními bylinkami. Ať už se jedná o povlaky na polštáře, sady ošatek a prostírání nebo běhouny, které oživí každý stůl. Pokud ale zrovna autorce nerostou pod rukama květiny, vzniká zde řada dalších krásných šitých dekorací či užitných předmětů. Například koše na hračky nebo tašky s hravými motivy.




Pyžámkožrouti vyrábění s láskou (profil)
Dětské zboží

Hladové stvoření, které žije v postýlce malého prcka, nemusí být nutně bubák. Může to být kamarád. A dokonce ten nejlepší! Takový, který mu pomůže usnout. Jmenuje se pyžamožrout! A právě tato chlupatá, háčkovaná stvoření se rodí pod rukama autorky Pyžámkožrouti vyráběné s láskou. Všichni do jednoho mají zavřená očička, protože spinkají stejně, jako by měl jejich majitel. Když se dítě probudí, mělo by jako první věc nakrmit hladového pyžamožrouta. A nemůže být lepší snídaně, než pyžámko. Mrňous ale nemusí mít strach, protože heboučký kamarád jej zase večer vrátí, pěkně vyhřáté a navoněné.




Flower-výtvarný atelier (profil)
Dětské zboží, Poskytování služeb, Umění, Zábava a hry

Když si chcete dát nějaký lahodný perníček, není lepší místo, než doma na pohodlném a krásném polštářku. Obojí nabízí tvůrkyně Jitka Flower, která tvoří výrobky pod značkou svého ateliéru Flower. A aby byl polštářek nejen pohodlný, ale i lákavý na pohled, to Vám autorka zajistí svojí malbou francouzskými barvami. A až se pohodlně usadíte, oceníte pak lahodnou chuť perníčků. Ty sice musíte upéct sami, ale pomohou Vám v tom unikátní dřevěné formy, vyráběné starobylou technikou. Pokud si chcete její umění sami vyzkoušet, autorka nabízí také možnost přijet na firemní nebo soukromou oslavu a upeče perníčky přímo před Vašimi zraky.