Noví tvůrci – díl 42: figurky pro deskovky, hodiny z kůlny a upcyklovaná kůže

Dřevítka (profil)
Dětské zboží, Domov & Zahrada, Umění, Zábava a hry

Kulaté, hranaté, čtvercové nebo trojúhelníkové. Cedulky mohou mít nepřeberný počet tvarů a velikostí. Jenže dřevěný tvar je pouze základem a začátkem tvoření, do kterého se pouští Dřevítka, když dostanou novou zakázku. Potom zvednou ruční gravírovačku, a dají se do malování. Výsledkem jejich dlouhého snažení je pak obrázek nebo krasopisné přání, které může sloužit řadě nejrůznějších účelů. Novomanželé si tak mohou chtít poznačit datum svatby, rodiče cedulkou oznámit narození potomka nebo třeba jen podepsat skříň už staršího dítěte. V nabídce nechybí ani složitější produkty jako třeba svatební stromy ze srdíček. Na přání Vám ale vyrobí i další předměty, pokud máte svoji konkrétní vizi.




3D Enn Vše pro 3D tisk (profil)
Domov & Zahrada, Poskytování služeb, Umění, Zábava a hry

Chcete si vymazlit svoji oblíbenou deskovou hru? Už Vás nudí žetonky a dřevěné figurky a chtěli byste svůj zážitek posunout na další level? Je jedno, jestli hrajete Agricolu nebo Divukraj, každá hra si zaslouží pořádnou péči, pokud ji máte rádi. A přesně takové služby jsou hlavní náplní tvůrců 3D Enn, kteří kromě modelování figurek na přání umí dodávat potřebné komponenty také domácím modelářům a jejich 3D tiskárnám. Řada her už má svoje modely připravené k odeslání, například pro oblíbený rodinný Karak si můžete objednat figurky i malované! Moc pěknou výbavičku mají ale třeba i hry Na křídlech nebo Kvedlalové z Kvedlinburku. S výbavou od těchto autorů už nikdy nebudete chtít své oblíbené hry přestat hrát.




Z KŮLNY (profil)
Domov & Zahrada

Tátova kůlna je místo, kam malí kluci chodí snít. Představují si, čím by mohli být a že třeba někdy pod touhle střechou poskládají raketoplán. No a když vyrostou, mohou si zde vytvořit i svoji vlastní základnu a pustit se do realizace svých tajných nápadů, které si jako malí jen představovali. Sny jsou krásná věc. To ví i tvůrce Z KŮLNY. Asi nějak podobně probíhala jeho cesta za tvořením, a jak šel čas, dal průchod svým šikovným ručičkám. A právě čas mu zůstal tím hlavním společníkem, protože vyrábí nádherné, dřevěné, masivní, nástěnné hodiny. Materiálem může být buk, smrk nebo třeba borovice, ale zákazníci si mohou vybrat i tvar ručiček a dokonce i hlasitost strojku.




SEN plus (profil)
Dětské zboží, Móda, Poskytování služeb, Šperky, Umění

Sen někdy může mít úplně jednoduchou podobu. Třeba pracovat ve svém rodinném podniku a dělat nejen to, co Vás baví, ale dělat to ještě navíc dobře a se společensky prospěšným přesahem. A přesně takové své splněné přání žije rodina tvůrců v sociálním podniku SEN plus, z. s. Nejenže se na výrobě jejich produktů podílí osoby se zdravotním postižením, ale ještě u toho myslí na životní prostředí. Vyrábí totiž produkty podle principu upcyklování materiálů, takže většina kůží jsou vlastně odpadky z průmyslu. Na výrobcích to ale nepoznáte, protože jsou to s láskou zpracované kabelky, peněženky, opasky nebo kožené náramky. Některé jsou zdobené, ale vždy hrají více barvami.




Dobrozem (profil)
Móda

Místo, kde se staroslovanský způsob života snoubí s tím současným. Je to něco, jako země krále Miroslava, jen opravdu existuje. Jmenuje se Dobrozem a je to nová značka, za kterou stojí tvůrčí dvojice. A zatímco paní Eva se zabývá tkaním, její partner Pavel pracuje s kůží. Spojením těchto dvou řemesel vznikají zajímavé výrobky, napůl tkané, napůl kožené. Autoři jsou teprve na začátku svojí tvůrčí cesty a jejich portfolio teprve vzniká, takže doporučujeme jejich profil pečlivě sledovat. Určitě se máme na co těšit. Obzvlášť, když se nebojí nabízet i každý produkty jen svého řemesla. V nabídce tak už nyní můžete najít třeba tkaničky (věrné svému jménu) nebo opasky.