Noví tvůrci – díl 30: velikonoční ovečky, drátovaní andělé a puntíkaté mandaly

Le petit Albert (profil)
Domov & Zahrada, Umění

Vánoční dekorace se dědí z generace na generaci. A především by každý takový kus měl doplňovat atmosféru konkrétní rodiny. Toho si jsou vědomi ve firmě Le petit Albert, a proto výrobě každého ozdobného kusu věnují patřičnou pozornost. A neplatí to pouze pro dekorace vánoční, protože i jiné svátky nebo příležitosti si zaslouží své vlastní ozdoby. Na začátku tak je vždy snaha souznít se zákazníkem, pochopit jej i jeho přání. Teprve potom je možné přikročit k tvorbě, ať už je předmětem výroby věneček nebo třeba velikonoční ovečky. Jenže on takový adventní věnec taky nemusí být nudným patronem, jehož jedinou dominantou jsou hořící svíčky. Může umět ohromit a být součástí domova po celé čtyři týdny. A právě tak se vytváří vztah k dekoracím, na které se budete každý rok těšit, až zase nastane ten jejich pravý čas.




dobroTY z Ráje (profil)
Jídlo & Pití

Kde mohou růst lepší a kvalitnější dobroty, než v ráji? To platí, i když je to „jenom“ ten Český ráj. Jedná se ale stále o chráněnou krajinnou oblast s téměř nedotčenou přírodou. Proto je také ideálním místem na sběr bylin, které tvůrci dobroTY z Ráje doplňují o úrodu ze svých vlastnoručně obdělávaných zahrádek. Když mluvíme o bylinkách, asi byste čekali převahu sirupů a džemů. Ty samozřejmě v nabídce nechybí a najdeme mezi nimi takové lahůdky, jako meruňkový džem s levandulí, tymiánový nebo mateřídouškový sirup. Z jiných surovin asi méně znalé zaskočí nabídka třezalkového oleje nebo levandule v kokosovém oleji. Grilovací labužníky pak potěší sada omáček, ať už cuketová nebo rajčatová.




Drátování JD (profil)
Šperky, Umění

Drát. Někdo v něm vidí jen nezajímavý kus železa. Jenže pak jsou tu lidé, kteří v něm spatřují další možnost, jak se vyjádřit a darovat světu jedinečné dekorace. To je přesně případ tvůrkyně Drátování JD, která si právě práci s drátky vybrala jako svoje srdcové téma. Spojila se pevným poutem s měděnými, nerezovými a černými dráty a dokáže z nich vytvořit věci, které Vás uchvátí. Může jít o jednoduché dekorace zvířátek, propracovaný košík nebo nádherný hadí prsten. A pokud zrovna dráty nestačí, vezme autorka do ruky kladivo a vytvaruje třeba krásnou tepanou sponu do vlasů. Pokud má zrovna chuť si hrát, zkombinuje drát s kousky bižuterie nebo minerály, a pod rukama jí vznikají náušnice nebo náramky.




Resin Art Prague (profil)
Domov & Zahrada, Šperky, Umění

Myslíte si, že hodiny jsou přežitkem? Že už na ně nikdo nekouká a jediné, čím zaplní Váš dům nebo byt, je otravné tikání? Pak jste určitě neviděli hodiny, které vyrábí firma Resin Art Prague. Ze dřeva a pryskyřice dokáží vytvořit nástěnné hodiny, které posunou Váš interiér směrem k neobyčejnému zážitku. Každý kus je jiný. Každý kus bere dech svými liniemi a dynamickou hrou křivek. Jedny hodiny vypadají jako moře a druhé jako poklad, který jste ukořistili z dračího doupěte. Nestačí Vám hodiny? Chcete změnit a posunout kupředu i svůj styl servírování? Tvůrce nabízí i nádherné podtácky nebo servírovací prkénko. Z experimentů pak mohou vzniknout i tak nečekané věci jako brože nebo sponky do vlasů.




karez.ka Art (profil)
Domov & Zahrada, Umění

Jak nakreslíte mandalu? Je to jen kruh s řadou symetrických tvarů uvnitř? Ne, není. V první řadě vůbec nejde o nějaký umělecký záměr, protože obrazec má být především odrazem osobnosti, má mít svoji vlastní sílu a své majitele pozitivně ovlivňovat. Proto je jejich kreslení komplikovaným tvůrčím procesem, na který dává velký důraz tvůrkyně karez.ka Art, a který by měl zahrnovat i osobní setkání. Energické obrazce vytváří s pomocí metalických barev a dodává jim odstíny, které si zákazníci vyberou a emoce, které chtějí vystihnout. Každá mandala má své poslání, a pokud to třeba je zrovna mandala svatební nebo firemní, tak je její hlavní schopností prozáření prostoru.