Noví tvůrci – díl 26: zvířátka s duší, keramické lampy a háčkované šaty

ANETTKA – stvořeno háčkem (profil)
Móda

Háček je nástroj, který umí divy. Umí Vás zahřát, ale stejně tak dokáže dát život stvořením z pohádek. Tvůrkyně ANETTKA umí svým zvířecím výtvorům vdechnout duši a poslat je do světa, kde budou promlouvat ke svým nejmenším majitelům a dělat jim společnost. V jejím eshopu je to trochu jako v zoo, protože zde potkáte ryby, ovečky, medvědy, ale chytit se povedlo třeba i sněhuláka a jednorožce. Vše je vyrobeno pečlivě a se smyslem pro detail. Všechna háčkovaná zvířátka této autorky si říkají o to, aby je někdo objal a už nepustil.




AZuLEK (profil)
Domov & Zahrada

Trpaslíci, skřítkové i panenky. Všichni mají špičaté hlavy, dlouhé končetiny a jsou ohromně plaší. Zjevují se pouze některým lidem, jako například tvůrkyni vystupující pod značkou AZuLEK. Když už se jednou objeví na jejím prahu, alespoň posedí modelem. Vznikají tak jejich šité podobizny, které pak autorka prodává jako domovní dekorace. A že je těch stvoření opravdu spousty! Exempláře různých barev, tvarů i velikostí. Ale tvůrkyně už se s nimi skamarádila natolik, že si dokonce lze předplatit poukaz na odchycení nějakého konkrétního stvoření! Kromě podobizen vytváří také tašky nebo květiny.




By Ywusha (profil)
Domov & Zahrada, Umění

Také máte prázdné místo na zdi a nevíte co s ním? Na obraz je to moc malé, ale prostě Vám ta bílá plocha vadí? Pak se podívejte na krásné macramé výrobky od tvůrkyně By Ywusha. Nebojí se experimentů a z každého jejího výrobku čiší radost. V jejím portfoliu můžete najít nejen klasické tvary, ale třeba i mnohem méně tradiční kapsičky nebo mandalu. Nás ale okouzlily hlavně její listy, ve kterých se snoubí elegance s lehkostí přírodního motivu.




Keramirka (profil)
Domov & Zahrada, Umění

Hlína je materiál, ze kterého se dá vytvářet nespočet výrobků, ale stejně tak může mít velmi snadno přesah do umění. Právě objevování možností, jak spojit užitnou hodnotu s tou okrasnou, a posouvání hranic těchto možností, si vzala za své tvůrkyně Keramirka. Jemné křivky a výtvarné pojetí dělají z každého kusu výrobek, na který je radost pohledět. Vytvořený, rukou kreslený, hliněný dekor pak autorka dokončí za asistence 1200 stupňů v peci. Vznikají tak nejen talíře, misky a květináče, ale třeba i nádherné děravé lampy nebo protáhlé tácy. Některé jsou navíc zdobené zlatem. Na všechny kusy do jednoho je radost pohledět.




NicaK (profil)
Dětské zboží, Domov & Zahrada, Móda

Lásku k přízi můžete vyjádřit různými způsoby. Můžete buď nosit pletené oblečení všude, kde přijdete. A nebo se ho rozhodnete vyrábět, právě jako tvůrkyně NicaK. Čepice, šály, svetry, ty jsou samozřejmostí. Ale co třeba háčkované šaty? To je opravdová stylovka, kterou jen tak někdo doma v šatníku nemá! Jenže autorka nezůstává zaškatulkovaná jen v sekci oblečení. Umí vyrobit i koberec, potah na stoličku nebo elegantní prostírání. Vše lze samozřejmě prát. A vše si říká, abyste si pořídili alespoň jeden kousek domů.