Noví tvůrci – díl 17: dobročinné sýry, andělské citáty a lněné ubrousky

Andělské tvoření s láskou (profil)
Dětské zboží, Domov & Zahrada

Jedinečné poklady a dárky, které si nakonec necháte pro sebe. Tak nějak by se daly charakterizovat výtvory Veroniky Vařejkové, která vystupuje pod tvůrčím názvem Andělské tvoření s láskou. Pod dohledem andělů vyrábí širokou škálu předmětů. A ačkoliv její cesta začala u cedulek s českými citáty a motty, její nabídka se dále točí kolem spousty jiných produktů. Zaujmou různé zdobené krabičky nebo nádherná průhledná dětská pokladnička s jednorožcem. Tou správnou cestou pro tvůrkyni je pak osobitý přístup, díky kterému se odlišuje od ostatních.




Art-Wood.cz (profil)
Šperky, Umění

Vezměte dřevo, přidejte špetku barvy a pokud máte talent, vznikne něco krásného. A o nadání v případě společnosti Art-Wood nemůžeme ani na chvíli pochybovat, protože jejich výrobky jsou na první pohled jedinečné. Jejich nabídka se totiž zcela vymyká všem ostatním zpracovatelům dřeva, má v sobě totiž nádech umění. Ať už se podíváte na jejich zrcátka, zápisníky nebo nádherné barevné brože. Elegance je to jediné a správné slovo, které Vás při pohledu na jejich design napadne.




TULULUM.cz (profil)
Domov & Zahrada, Umění

Jídelní stůl je místem, kde se často u večeře sejde celá rodina, aby společně probrala radosti a strasti uplynulého dne. Nebo aby prostě a jednoduše byli spolu. A celou atmosféru výrazně doplňuje také výzdoba stolu a jeho prostírání. Pokud estetickou stránku svého zážitku svěříte do rukou tvůrce TULULUM, získáte elegantní barevné prostírání. To je ale vyrobeno netradičně ze lnu, díky čemuž nabízí odlišný vizuální i hmatový zážitek. Lze jej velmi elegantně doplnit ubrousky ze stejného materiálu. Nabídku obchůdku doplňují přáníčka vlastního designu v obálce z recyklovaného papíru.




Dobroty s příběhem (profil)
Jídlo & Pití

Vaření ve všech podobách je krásný způsob terapie. O tom ví své sociální podnik Dobroty s příběhem. Výsledkem jejich snažení jsou nakládané sýry a utopenci, lahodné a rozplývající se na jazyku. To hlavní se odehrává v příběhu této firmy daleko před tím, než se kousek naloženého Romadůru rozplyne na Vašem jazyku. Stěžejním posláním celé firmy je totiž poskytnout uplatnění osobám s mentálním postižením. Pro splnění podmínky pro sociální podnik navíc musí tvořit podíl osob se zdravotním pojištěním 83 nebo více procent všech zaměstnanců. Mezi jejich lahodnými, naloženými překvapeními najdete i různě ochucené hermelíny nebo nakládanou bryndzu.




AURA original (profil)
Móda

Módní doplňky musí být nadčasové. Tomu pevně věří autorka vystupující pod značkou AURA original. Vyzvedává eleganci nade vše a tomu podřizuje svoji tvorbu z kožených materiálů. V její nabídce najdete kabelky a peněženky. Ale nejedná se o pouze dva druhy výrobků, protože každý má ještě svoje specifické kategorie. Díky tomu už nyní víme, že existují i kabelky sacco nebo peněženky petit. Hlavním společníkem na cestě od materiálu po finální výrobek je pro tuto tvůrkyni šicí stroj. Sama si vše kreslí i vyrábí a díky tomu můžete mít jistotu, že každý kus dostal tu správnou péči a lásku. A přesně proto si jej oblíbíte a budete jej nosit jako módní doplněk i v každodenním životě.