Noví tvůrci – díl 92: kojící šaty, kozí dobroty a dubánci

Hledáte nějaké české výrobky? Nejenže se můžete inspirovat v tomto a ostatních dílech blogu. Pokud ale nenajdete svůj výrobek, můžete využít naše fórum Poptávka, jehož příspěvky mohou tvůrci odebírat na e-mail!

Tvůrci, líbí se Vám naše články? Chtěli byste u nás mít podrobný článek, který bude věnovaný pouze Vám a Vaší tvorbě? Pak pro Vás máme tuto službu. Je tam i varianta ZDARMA 🙂 A pokud nejste spokojeni se svými fotografiemi produktů, vyrobíme Vám je za nejnižší cenu na Internetu!

A teď už pojďme na dnešní díl…

Od Pavli (profil)
Móda

Jakmile nůžky jednou střihnout, už není cesty zpět. Látka je najednou rozdělena na dvě části a pouze jedna z nich je ten zamýšlený tvar. Šití a tvoření módy je plné momentů, kde není cesty zpět. Tím druhým je okamžik, kdy se poprvé do látky zanoří jehla v místě, kde bude šev. Vše musí být do detailu promyšlené. A to přesně ví tvůrkyně, která vystupuje pod značkou Od Pavli. Šije nejen originální a lehké letní bambusové šaty, ale třeba i komplety z triček a legín. Všechny její střihy jsou velmi společenské a zajímavé.




TYKRÁSO.cz (profil)
Móda

Každý posun šicího stroje. Každý pohyb látkou. Všechno píše jedinečný příběh oblečení a dává mu unikátní podobu. Citoslovce TYKRÁSO.cz odpovídají nejen značce tvůrkyně, ale také pocitům z toho, když na sobě máte oblečení ušité v dílně autorky. A právě s těmito slovy začala pouť, když kamarády obdivovaly módu, kterou si novopečená maminka ušila. Pak už to byl jen malý krůček k tvorbě pro ostatní. Protože šití umí být relaxace, když Vám pod rukama vzniká něco, co bude druhého zkrášlovat a udělá jej jedinečným. Takové poslání umí nadchnout a naplnit, přesně jako se to stalo u této tvůrkyně. Nebojte se podívat do jejího portfolia a vybrat si tam pro sebe něco neotřelého a pohodlného.




Farma Sedmička (profil)
Jídlo & Pití, Zvířata

Na louce se ozývají hlasité zvuky. Je to v první řadě strašidelné dupání. Obyvatelé nedalekého mraveniště mají s každým krokem obavu, že jim spadnou chodby na hlavu. Ale vědí moc dobře, že to riziko stojí za to, protože ta stvoření na louce jsou u zrodu dobrot, na kterých si pak mohou pochutnat. Pokud tedy mají štěstí a někomu z tvůrců z Farmy Sedmička spadne kousek lahodného kozího sýra na zem, když jde na pastvu za čtyřnohými kamarády. Minimlékárna, která na farmě sídlí, se zaměřuje právě na výrobu vynikajících sýrů v bio kvalitě.




Dubánci (profil)
Dětské zboží

Každý strom ve svých větvích a kořenech ukrývá řadu tajemství. Stvoření, která žijí jen díky jeho ochraně. Až do nedávna nám ale jeden živočišný druh unikal a schovával se tak dobře, že o jejich existenci se vedly pouze dohady. Teď už je ale jasno. Dubánci existují! Jenže protože jsou chránění, není dovoleno je chovat doma, takže si můžete pořídit pouze jejich příběhy. Právě ty vytváří autor, který pod značkou Dubánci vystupuje. Můžete si také pořídit třeba stavebnice. Dubánky samotné ale nikdy neuvidíme, tak nám nezbývá než se pouze kochat akčními záběry, které lze najít na stránkách tvůrce a na jeho výrobcích, jako jsou třeba kalendáře, tašky nebo trička.




J.AMYS (profil)
Móda

Každá novopečená maminka má za sebou devět náročných měsíců a před sebou nejen spoustu krásných chvil a radostí, ale i stále se rodících starostí. Jedna z prvních zní jak pohodlně kojit nejen doma na gauči, ale třeba i v pohybu, pokud jejich mrně hlad zastihne v nevhodné chvíli. Tady nabídne svoje šikovné ruce k dílu tvůrkyně J.AMYS, která vyrábí kojící oblečení. A aby byla dvojice maminky a miminka při kojení prakticky k nerozlišení, mohou si pořídit u autorky i sladěné sety. Základem každého módního kousku je diskrétnost a pohodlí pro maminku, vše je promyšlené, ale také hebké na dotek díky použitým materiálům.